Спеціальні потреби

Російські правоохоронці затримали Навального


Федеральна служба виконання покарань Росії офіційно повідомила про затримання російського опозиціонера Олексія Навального в аеропорту «Шереметьєво» під Москвою.

«Був затриманий засуджений до умовного покарання Олексій Навальний, який з 29 грудня 2020 року перебував у розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну», – заявили у відомстві.

До рішення суду опозиціонер має перебувати під вартою.

Його адвокату не дозволили піти разом з ним. Правоохоронці пояснили, що юристка уже «пройшла прикордонний контроль».

Олексій Навальний залишив Росію 22 серпня 2020 року – його в стані коми перевезли на лікування до Берліна після отруєння бойовою нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

17 січня опозиціонер вилетів з Берлина до Москви. Літак приземлився в аеропорту "Шереметьєво" поблизу столиці Росії Москви, хоча спершу мав прибути до аеропорту «Внуково». Там збиралися прихильники Навального. Декількох з них затримали правоохоронці.

На «Шереметьєво» перенаправили й кілька інших рейсів, які мали приземлитися в аеропорту «Внуково». Згодом дорогу із «Внуково» перекрили правоохоронці.

Російський опозиціонер після прибуття до Росії збирався поїхати з аеропорту додому.

Федеральна служба виконання покарань Росії заявляла, що має намір затримати Навального, який був оголошений нею в розшук за підозрою в невиконанні зобов’язань, пов’язаних із його умовним терміном. ФСВП направила клопотання до суду про заміну умовного терміну Навального на реальний.

Передрук з "Радіо Свобода"

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG