Спеціальні потреби

В Україні призначено нового міністра оборони і начальника Генерального штабу


Президент України Петро Порошенко призначив нових посадовців на пости в сфері оборони країни. Тимчасом європейські представники чинять тиск на відновлення переговорів про припинення вогню між українськими військами і проросійськими сепаратистами.

У четвер український уряд повідомив, що на посаду міністра оборони призначено генерал-полковника Валерія Гелетея, а на посаду начальника Генерального штабу – генерал-лейтенанта Віктора Муженка.

У середу в Берліні відбулися наради міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини і Росії. Вони заявили, що переговори про припинення вогню між українськими збройними силами і проросійськими бунтівниками повинні розпочатися не пізніше суботи.

Дипломати повідомили про досягнення угоди у заяві в час, коли неподалік кордону з Росією продовжувались сутички. Вони сказали, що попередні переговори мають встановити «безумовне і взаємно узгоджене припинення вогню», за яким спостерігатиме Організація з безпеки і співробітництва в Європі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG