Спеціальні потреби

Після 15-денного затримання, звільнено лідера російської опозиції


Олексій Навальний
Олексій Навальний

У п’ятницю російського опозиційного лідера Олексія Навального звільнено з-під арешту після того, як його було засуджено на 15-денний термін позбавленгя волі за те, що він розповсюджував летючки в московському метрополітені, які повідомляли про мітинг опозиції.

У зверненні до своїх прихильників Навальний сказав,що вбивство лідера опозиції Бориса Нємцова не змусить його відмовитися від кампанії проти уряду Володимира Путіна.

Навальний також сказав, що він відвідає цвинтар, на якому поховано Нємцова після того, як тиждень тому його застрелили неподалік Кремля.

Московський суд відкинув прохання Навального щодо ранішого звільнення, щоб мати можливість взяти участь у похороні Нємцова у вівторок. Навальний сказав у вівторок, що Нємцова застрелили службовці державних органів безпеки, або проурядова організація», яка діяла «на доручення політичного керівництва країни», включно з президентом Путіним.

Як раніше повідомлялося, Путін назвав вбивство провокацією і обіцяв знайти відповідальних за це осіб. Він також додав, що спостерігатиме за ходом слідства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG