Спеціальні потреби

Речник Державного департаменту США пояснив зміну відносин України та НАТО


Єнс Столтенберґ і Петро Порошенко
Єнс Столтенберґ і Петро Порошенко

Альянс налаштований на плідну співпрацю з Києвом

Північноатлантичний альянс налаштований на плідну співпрацю з Києвом, а Вашингтон виділить Україні новий пакет допомоги, заявив у коментарі Українській редакції «Німецької хвилі» речник Державного департаменту США Джошуа Бейкер.

Відносини НАТО та України переходять з рівня «відповіді на кризу» на рівень довготривалого партнерства, метою якого є розбудова міцних збройних сил України за стандартами Альянсу, - сказав Бейкер.

Речник Держдепу США також з’ясував політику Альянсу у Східній Європі після Вашарвського саміту.

Відповідаючи на запитання про те, чи не з'явиться в Європі нова «залізна завіса» через посилення східних кордонів Альянсу, Бейкер наголосив:

«НАТО не шукає протистояння з будь-якою державою чи союзом держав. НАТО - оборонне утворення (…) Для гарантій безпеки країн-членів, НАТО мусить також боронити стабільність за своїми кордонами», - зазначив він.

За словами Джошуа Бейкера, відносини Альянсу з Україною, Молдовою, Грузією, а також Швецією і Фінляндією реалізують мету посилення стабільності серед країн, що не є членами блоку.

Речник зовнішньополітичного відомства США додав у розмові з «Німецькою хвилею», що Вашингтон виділяє ще 335 мільйонів доларів у фіскальному 2016 році на підтримку української оборони, зокрема на тренування військовослужбовців, радари та комунікаційні системи, а також на радників, які допомагатимуть у боротьбі з корупцією.

НАТО, у свою чергу, підтримуватиме реформу сфери оборони в Україні, надаватиме сприяння у розмінуванні територій та навчатиме офіцерів і дипломатів за стандартами Альянсу.

Дивіться також: Українці готові до НАТО

Українці готові до НАТО. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

XS
SM
MD
LG