Спеціальні потреби

Клінтон: Договір про СНО - не справа політики


Державний секретар США Гілларі Клінтон
Державний секретар США Гілларі Клінтон

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що ратифікацію договору з Росією про скорочення ядерних озброєнь не слід пов’язувати з політикою.

Пані Клінтон виступила сьогодні на американській телевізійній програмі з Лісабона, де вона взяла участь у саміті НАТО. Держсекретар сказала, що договір не є політичним питанням, а радше питанням життя чи смерті. Вона додала, що запитання скептичних республіканців у Сенаті щодо цього договору заслуговують на змістовні відповіді.

У суботу під час саміту НАТО, Європейський Союз і Росія закликали Сполучені Штати ратифікувати новий договір про СНО, який рішуче підтримали союзники НАТО, представники військових кіл та колишні чиновники.

Проте деякі сенатор-республіканці із застереженням ставляться до схвалення цієї угоди, яка передбачає скорочення на теритину ядерних арсеналів обох країн.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен остеріг, що на карту поставлено безпеку Європи. Він зробив таку заяву після оголошення, що Росія вдалася до історичного кроку для розгорнення співпраці з НАТО у сфері протиракетної оборони.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG