Спеціальні потреби

Пакистан: вертольоти НАТО вбили трьох пакистанських солдатів


Пакистан: вертольоти НАТО вбили трьох пакистанських солдатів
Пакистан: вертольоти НАТО вбили трьох пакистанських солдатів

Службовці пакистанських органів безпеки повідомили, що вертольоти НАТО атакували контрольно-пропускний пункт неподалік кордону з Афганістаном, вбиваючи трьох пакистанських солдатів.

Службовці сказали, що в результаті атаки, яка сталася в Куррамі, троє людей отримало поранення.

Союз НАТО заявив, що в четвер його вертольоти атакували екстремістів в афганській провінції Пактія, але не увійшли в повітряний простір Пакистану. Тепер ведеться слідство, чи існує зв’язок між обома інцидентами.

У відповідь на це Пакистан заблокував головний шлях постачання сил НАТО в Афганістані. Вантажні машини і цистерни з пальним стоять у черзі на прикордонному посту Торхам у племінному районі Хайбер. Офіційні особи заявили, що машини з постачами зупинено з міркувань безпеки, але не подали подробиць.

Пакистан осудив атаки через кордон, кажучи, що вони порушують мандат ООН, на основі якого коаліційні сили ведуть операції в Афганістані.

Альянс НАТО заявив, що він дотримується раніше узгоджених правил ведення бойових операцій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG