Спеціальні потреби

У Каліфорнії зрубають 400 дерев, щоб довезти шатл «Ендевор» у музей


Виведений з експлуатації шатл «Ендевор» американського аерокосмічного агентства NASA вирушив у триденний шлях з Флориди на західне узбережжя США, до нового місця стоянки.

У середу спеціально обладнаний Боїнг 747 підняв космічний «човник» в повітря. Перша зупинка буде зроблена в Г'юстоні, штат Техас. У п'ятницю він буде доставлений в аеропорт Лос-Анджелеса у Каліфорнії, звідки 12-го жовтня його перевезуть вулицями міста в Каліфорнійський науковий центр.

Подібна операція буде проведена вперше в історії. Щоб розчистити дорогу для космічного «човника», ширина якого становить 24 метри, а висота – з п'ятиповерховий будинок, на протязі 19 кілометрів шляху буде зрубано близько 400 дерев.

Три шатли NASA, які вивели з експлуатації, виставляють на огляд у різних частинах країни. «Атлантис» залишиться в Космічному центрі імені Кеннеді на Флориді, а «Дискавері» виставлений у музеї під Вашингтоном.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG