Спеціальні потреби

Росія та Китай стали опорою військової хунти у М'янмі на міжнародній арені - ЗМІ


Сергій Шойгу і Мін Аунг Хлайн
Сергій Шойгу і Мін Аунг Хлайн

Підтримка військової хунти М'янми, країни у південно-східній Азії із населенням у понад 54-мільйони осіб, з боку Китаю та Росії убезпечує режим від будь-яких загроз закордонного втручання. На це вказує стаття у виданні The New York Times опублікована напередодні. Видання відзначає, що підтримка Москви та Пекіна впливає і на позицію ООН, яка досі лише досить слабко критикувала режим у М'янмі.

Лідер військової хунти країни Мін Аун Хлайн цього тижня перебуває з візитом у Москві. Виступаючи у середу на конференції, організованій міноборони Росії, він заявив, що намагається зміцнити «деградовану» демократичну систему в країні.

Перед тим Мін Аун Хлайн зустрівся з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, який вітав тісну військову співпрацю між двома країнами. Шойгу заявив, що Росія має намір зміцнювати зв'язки з М'янмою з опорою на вже сформовані «взаєморозуміння, повагу і довіру».

Військові в М'янмі скинули демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі 1-го лютого, заявивши, що впевнена перемога її партії на виборах в листопаді минулого року стала результатом масових фальсифікацій. Переконливих доказів на підтвердження цієї версії представлено не було.

Сили безпеки жорстоко придушили масові протести проти військового перевороту, убивши сотні протестувальників і провівши численні арешти.

У п'ятницю Кеннет Рот, виконавчий директор правозахисної організації Human Rights Watch закликав міжнародне співтовариство посилити тиск на М'янму, щоб відрізати її режим від прибутків від газу та поставок зброї.

У статті використано матеріали видання The New York Times.

Дивіться також: США хоче класифікувати корумповані країни у спеціальній трирівневій системі. Що загрожує Україні?

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG