Спеціальні потреби

У Конгресі закликали не зволікати з фінансуванням озброєння України


Голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Мак Торнберрі
Голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Мак Торнберрі

Комітет Палати представників Конгресу США закликав якомога швидше прийняти оборонний бюджет США, наголосивши на важливості передбачених в законопроекті додаткових програм підтримки України.

Зокрема, законопроект передбачає фінансування на надання летальної допомоги України. "Ці повноваження дозволять Україні краще захищати свій територіальний суверенітет", - йдеться в заяві Комітету.

"Кожен день, що ми працюємо за умов Continuing Resolution (бюджетний розпис, введений у випадку затримки прийняття закону про бюджет - ГА) шкодить нашому війську", - заявив Мак Торнберрі, голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США

"Росія продовжує дестабілізувати Україну, і тому США мають продовжити надавати допомогу з безпеки для того, щоб вона могла краще захищатись від постійної агресії з боку Росії", - заявили конгресмени.

В заяві Комітету наголошується, що Сполучені Штати вже надають життєво важливу допомогу Україні. Однак, важливо розширити програму навчань та надати додаткове обладнання. "Це стане важливим інструментом стримування Росії Україною", - проголошується в заяві.

Що варто зробити: Палата представників прийняла законопроект про оборонний бюджет на 2018 фіскальний рік. Цей законопроект розширює можливості навчання та надання обладнання Україні в рамках закону США про допомогу Україні в сфері безпеки від 2014 року.

Зараз законопроект про оборонний бюджет США проходить процедуру остаточного врегулювання тексту перед поданням на підпис президенту.

Дивіться також: Узбецька діаспора у США намагається зрозуміти мотиви та простежити зв’язки нападника. Відео

Узбецька діаспора у США намагається зрозуміти мотиви та простежити зв’язки нападника. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG