Спеціальні потреби

Ми не полишимо народ України - глава МЗС Німеччини


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель

Минулого року ми бачили найбільший рівень насильства на сході України з часу підписання Мінських домовленостей, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Німеччини напередодні візиту глави МЗС Зіґмара Ґабріеля до України.

Відповідну заяву розмістив на своєму Twitter посол Німеччини в США.

"Забагато пострілів все ще проводиться на Донбасі і забагато важкої зброї є в регіоні", наголошується в заяві.

Для нас цей конфлікт не є ні заморожений, ані забутий
Зіґмар Ґабріель

Міністерство наголосило на двох обнадійливих подіях, що відбулись останнім часом на Донбасі: обмін в’язнями і домовленість про різдвяне перемир’я. Події мають продовжуватись в цьому ключі, переконане відомство.

"З думкою про це, я сьогодні лечу до Києва і завтра до Маріуполя, для того, щоб чітко сказати народу України, що ми їх не полишимо, - заявив Ґабріель. - Для нас цей конфлікт не є ні заморожений, ані забутий, але дуже важливий і небезпечний. Ми будемо робити все що в наших силах, щоб досягти врегулювання кризи і принести тривалий мир до регіону", - йдеться в заяві.

Дивіться також: Найпомітніші цитати американських високопосадовців щодо України у 2017 році

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG