Спеціальні потреби

Зеленський зустрінеться з директоркою МВФ у Вашингтоні


Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським
Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітись з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою в понеділок, повідомив пресі речник Фонду.

Сьогодні правління Фонду визначить, чи затверджувати другий перегляд програми МВФ для України. У випадку позитивного рішення, Україна може отримати до 900 мільйонів доларів коштів МВФ вже до кінця цього року.

10 листопада другий перегляд було затверджено на робочому рівні. Затверджена програма МВФ для України передбачає фінансування обсягом 15,6 млрд доларів на чотири роки.

Фонд оцінює потреби в зовнішньому фінансуванні України на 2024 рік в 42 мільярди доларів. "Підтримка міжнародної спільноти, включаючи ЄС, США, Групу семи та міжнародних фінансових інституцій, життєво важлива, щоб повернути країну до фіскальної та зовнішньої стабільності", - заявила директорка з комунікацій Фонду Джулі Козак під час спілкування з пресою 7 грудня.

У Фонді відзначають стійкість української економіки, й покращили прогнози економічного зростання на цей рік до 4,5%. Крім економічного відновлення, аналітики Фонду кажуть про різке уповільнення інфляції в Україні, стабілізацію ринків валюти.

Під час свого візиту до Вашингтона президент Зеленський у вівторок планує зустрітись з президентом США Джо Байденом, американськими законодавцями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG