Спеціальні потреби

МВФ більш стримано оцінив зростання в Україні, ніж НБУ та аналітики приватного сектору - IIF


В новому огляді МВФ "Перспективи світової економіки", опублікованому у вівторок, МВФ залишив без змін свій прогноз реального економічного зростання України на 2018 рік на рівні 3,2%.

Це відрізняється від прогнозних показників, яких на тепер дотримується Національний банк України, а також прогнозів Міжнародного інституту фінансів (IIF) – світової асоціації фінансистів з головним офісом в Вашингтоні, США.

"В своєму останньому прогнозі, IIF переглянув оцінку показника реального зростання ВВП до 3,3% з 3%, а в інфляційному звіті від січня 2018 року, Національний банк України вказав на очікуване зростання економіки України в 3,4% в 2018 році, вище ніж 3,2%, які НБУ прогнозував в жовтні 2017 року", - наголосив Йорбол Якшиліков, економіст IIF з нових європейських країн в коментарі Українській службі “Голосу Америки".

МВФ є більш обережним, утримуючись від змін прогнозу, в той час, як НБУ та іноземні аналітики приватного сектору є стримано оптимістичними, допускаючи, хоч і незначний, але перегляд в позитивний бік, зазначає Якшиліков.

Аналітик, однак, наголосив, що різниця в показниках є незначною для України, довгостроковий прогноз зростання якої складає 4%.

Наприкінці квітня в своєму новому інфляційному звіті Національний банк України оголосить нові оцінки показників економічного зростання і тоді можна буде більше сказати чи збереже НБУ свій поміркований оптимізм стосовно зростання економіки України в цьому році.

Дивіться також: Час-Тайм. США мусять і далі накладати санкції на Росію – Пол Раян

Час-Тайм. США мусять і далі накладати санкції на Росію – Пол Раян
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG