Спеціальні потреби

«Від Баха до Року» – музична школа розвиває музичні здібності за лічені тижні


«Від Баха до Року» – інтенсивний метод навчання музиці
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00
Direct link
В одній із американських музичних шкіл, під назвою «Від Баха до року» дітям та підліткам пропонують у невимушеній атмосфері оволодіти тим чи іншим музичним мистецтвом. Протягом літа у школі організовуються денні табори, під час навчання у яких діти можуть відчути себе частиною рок-гурту. Концепція швидко поширюється країною. У планах школи вихід на міжнародній рівень, адже музика не знає мовних бар’єрів.

Влітку школа проводить однотижневі курси інтенсивної музичної підготовки. Браян Ґрос, президент та керівник компанії, зазначає:

«Більшість цих учнів ніколи не грали на музичних інструментах. Лише за один тиждень з нами вони навчаться грати, запишуть та виконають перед публікою дві пісні».

Учасники цього табору отримали можливість показати, чому навчились за кілька днів, в одному з місцевих барів. Ґрент Ґлейжер займається музикою з чотирьох років. Його мати Карлі каже, що табір дає її сину можливість відчути атмосферу музичного колективу:

«Найголовніше, він вчиться працювати у колективі. Коли він бере уроки протягом року, це навчання лише з одним викладачем. У нього немає можливості грати з іншими, вчитися, як складати все до купи, а це важливий компонент, якого не отримуєш під час звичайних уроків».

Колективна атмосфера один з компонентів успіху цієї музичної школи. У районі Вашингтона діє вже шість відділів школи. Цього року, компанія продала шість філіалів у районі Нью-Йорка. Керівник проекту каже, що це лише початок і школа прагне вийти на міжнародний рівень:

«У майбутньому я бачу це як міжнародний проект. Справа в тому, що музика немає мовних бар’єрів. Тож ми можемо викладати в Китаї так само, як ми викладаємо тут у Вашингтоні».

До табору рок-гурту приймають, починаючи з семи років. Тиждень інтенсивних занять обходиться батькам у 430 доларів. У школі також вчать вокалу, азам звукорежисури та мистецтву ді-джея. Загалом музиці тут вчать, починаючи з трьох років.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG