Спеціальні потреби

Росія може спричинити "тисячі" смертей в Британії - міністр оборони


Ґевін Вільямсон, міністр оборони Великобританії
Ґевін Вільямсон, міністр оборони Великобританії

Росія може спричинити "тисячі і тисячі смертей", якщо пошкодить інфраструктуру Великобританії, заявив британський міністр оборони в коментарі The Daily Telegraph, повідомляє ВВС.

Міністр оборони Ґевін Вільямсон сказав, що Москва шпигує за енергопостачанням, порушення якого може призвести до «тотального хаосу» в країні.

"Це – справжня загроза ... яка наразі стоїть перед країною", - заявив він.

Командувач сухопутних військ Великобританії сер Нік Картер раніше попереджав, що Великобританії складно протистояти спроможностям Росії.

Великобританія має чотири підводні з'єднання з континентом для постачання електроенергії і ще чотири для постачання газу.

Пан Вільямсон, який обійняв посаду міністра оборони в листопаді, заявив, що Росія досліджувала ці види зв’язку і готова провадити дії "які інша країна вважала б абсолютно неприйнятними".

"План росіян не буде полягати в тому, щоб з’язвитись у Південній затоці в Скарборо, або біля Брайтона", - наголосив він.

"Вони будуть розмірковувати яким чином завдати болю Британії? Зашкодити економіці, зруйнувати інфраструктуру і, насправді, спричинити тисячі, тисячі і тисячі смертей, прагнучи добитись тотального хаосу всередині країни", - переконаний Вільямсон.

Дивіться також: "Ви просите "Джавеліни", а самі експортуєте танки?" - генерал США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG