Спеціальні потреби

"М’яка сила" чи кулі. Головне, щоб допомога США була ефективною – сенатор


Cенатор Рон Джонсон
Cенатор Рон Джонсон

"Я - фіскальний консерватор, який вірить, що якщо міжнародна допомога надана ефективно - це ефективно витрачені гроші", - наголосив сенатор-республіканець Рон Джонсон, відповідаючи на питання журналістки Української служби «Голосу Америки» Тетяни Ворожко.

"Я погоджуюсь з міністром оборони Маттісом, який сказав, що якщо ви не витрачаєте гроші на допомогу, то значить мусите дати мені більше грошей на кулі", - так прокоментував сенатор рішення адміністрації президента Трампа скоротити фінансування програм так званої "м’якої сили", програми Ради міжнародного мовлення, «Голосу Америки» та програм Державного департаменту, спрямованих на міжнародну допомогу в проекті бюджету на 2019 рік.

А от сенатор-республіканець Роджер Вікер вважає програми "м'якої сили" надзвичайно важливими. "Я думаю, що ці елементи бюджету дуже важливі для американської безпеки. Адміністрація представила свій проект бюджету, різні комітети будуть його розглядати. Я переконаний, що врешті-решт Державний департамент матиме достатньо грошей, щоб забезпечити безпеку, яка необхідна американцям", - заявив Вікер.

Коментуючи питання санкцій стосовно Росії, сенатор Джонсон наголосив на важливості досягти прогресу в цьому напрямку.

"Що стосується санкцій, треба переконатися, що вони досягають бажаного ефекту, не є контрпродуктивними", - заявив сенатор.

"Я готовий дати новій адміністрації свободу дій, щоб вони могли робити речі розумно, і досягати бажаного ефекту. Я б хотів побачити, аби Росія припинила свою дестабілізуючу діяльність - чи то їхню участь у масових вбивствах в Сирії, чи в Східній Україні", - сказав Джонсон.

Позиція США стосовно Росії має відповідати діям цієї країни, переконаний сенатор.

"Я ціную зусилля адміністрації і її бажання вітати Росію у цивілізованому світі. Але до того як це зміниться, ми маємо судити Росію за її діями, а не за її риторикою", - заявив він.

Дивіться також: Вулицю у Вашингтоні перейменували на честь Бориса Нємцова. Відео

Вулицю у Вашингтоні перейменували на честь Бориса Нємцова. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:56 0:00

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG