Спеціальні потреби

Весс Мітчелл: позиція США щодо миротворців ООН на Донбасі залишається незмінною


Перший візит в Україну помічника держсекретаря США Весса Мітчелла. Подробиці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Свій перший візит в Україну, в ході європейського турне, здійснив новопризначений помічник держсекретаря США. У Києві американський урядовець провів переговори з керівництвом держави, лідерами політичних партій та громадськими активістами. Повідомляють наші київські кореспонденти.

Реформи і безпека – ці дві теми залишаються ключовими в американсько-українських відносинах. Про боротьбу з корупцією та захист від російської агресії йшлося на переговорах президента Петра Порошенка із новопризначеним помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом.

Співрозмовники відзначили – прогрес у реформах очевидний.

Президент України Петро Порошенко сказав:

«Я абсолютно впевнений, що немає жодної країни в світі, яка б провела таку кількість реформ у різних сферах під час війни. І ми маємо міцну підтримку наших реформ з боку Сполучених Штатів».

Весс Мітчелл, помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії відповів:

«Те, чого Ви та Ваша команда досягли за дуже короткий проміжок часу, є просто неймовірним. Це викликає повагу і в Європі, і в Сполучених Штатах. Це феноменально, що так багато було зроблено за останні три роки».

Водночас, ще більше роботи попереду, підкреслив американський посадовець. Він, зокрема, нагадав про необхідність створення антикорупційного суду і важливість подальшої роботи НАБУ та інших антикорупційних структур.

Помічник держсекретаря США підтвердив зобов’язання Вашингтона підтримувати український суверенітет і територіальну цілісність:

«Ми продовжуємо вивчати можливість розгорнення миротворчої місії ООН на Донбасі. В цьому процесі багато перешкод. Однак наша позиція залишається незмінною. Миротворці ООН повинні бути на всій окупованій території. Включно з місцями зберігання відведених озброєнь».

В українській столиці американський урядовець планує зустрітися з політиками та активістами громадських організацій.

Дивіться також: 23 члени ЄС підписали історичний документ про спільну оборону

23 члени ЄС підписали історичний документ про спільну оборону. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG