Спеціальні потреби

Мін’юст США звинуватив 9 іранців у масовій хакерській атаці


Міністерство юстиції США в п’ятницю висунуло звинувачення проти 9 іранців у спонсорованому державою викраденні конфіденційної інформації зі сотень університетів, приватних компаній і державних агентств.

Як повідомляє інформаційне агентство Associated Press, іранців звинуватили у роботі за вказівкою Корпусу вартових ісламської революції, з метою викрадення великої кількості наукових даних із сотень університетів як у США, так і за кордоном, а також з електронних скриньок працівникв державних агентств і приватних компаній.

За словами прокурорів, обвинувачені пов'язані з Інститутом Mabna - іранською компанією, яка, принаймні з 2013 року працює на уряд Ірану для здійснення хакерських атак.

Навряд чи ці іранці будь-коли стануть перед судом у США, оскільки немає договору з Іраном про екстрадицію.

Також у п’ятницю Міністерство фінансів США включило Інститут Mabna та цих 9 іранців у санкційній список.

«Сьогодні ми не тільки оприлюднюємо імена цих іноземних хакерів, які скоїли зловмисні кібервторгнення, але ми також надсилаємо недвозначний сигнал їхнім спонсорам - урядові Ірану - що їхні дії не залишаться поза нашою увагою», - заявив директор ФБР Крістофер Рай.

Дивіться також: Марк Цукерберг: «можливо, це найбільша помилка, яку ми зробили"

Марк Цукерберг: «можливо, це найбільша помилка, яку ми зробили". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG