Спеціальні потреби

Лідери оборонних відомств США та Великої Британії консультуються щодо Ізраїлю та України


Міністр оборони США Ллойд Остін і Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс зустрілись в Пентагоні 18 жовтня 2023 року
Міністр оборони США Ллойд Остін і Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс зустрілись в Пентагоні 18 жовтня 2023 року

Міністр оборони США Ллойд Остін і Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс обговорили атаку ХАМАСу на Ізраїль і продовження російського вторгнення в Україну під час зустрічей у Пентагоні.

Остін назвав напад ХАМАС на Ізраїль минулого тижня огидним. “Ми підтримуємо основоположне право Ізраїлю захищати себе після звірств, масових вбивств і масових викрадень, здійснених ХАМАСом”, – нагадав він.

Міністр також сказав, що продовжив терміни перебування авіаносної групи USS Gerald R. Ford у Східному Середземномор’ї, а також наказав авіаносній групі USS Dwight D. Eisenhower прямувати туди ж. “Ці зміни в позиції наших сил надсилають чіткий сигнал, щоб стримати ворогів від спроб пролити більше крові або розгорнути цю війну”, – пояснив він.

Велика Британія своєю чергою спрямувала оперативну групу Королівського флоту в регіон. “Ми продовжуватимемо підтримувати Ізраїль і вас”, – сказав Остін Шаппс, інформує Міноборони США.

Остін зауважив також, що Британія є лідером у наданні допомоги Україні, зокрема з підготовки військових.

“На український народ чекає ще одна зима війни та агресії, – сказав Остін – Але ми будемо надавати їм те, що потрібно і скільки потрібно”.

Міністра оборони США також подякував британським партнерам за внесок у зміцнення НАТО. Щодо безпекового партнерства Австралії, Великої Британії та США AUKUS, то Остін висловив сподівання на тісну співпрацю зокрема у відповідь на “залякування та дестабілізуючі дії з боку Китаю”.

Шаппс запевнив, що Британія також підтримує Ізраїль у боротьби з бойовиками ХАМАСу, а також зацитував слова з Меморіалу Корейській війні у Вашингтоні: “Свобода не є безкоштовною”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG