Спеціальні потреби

Голова Об’єднаного комітету начштабів США назвав Росію "опортуністичною"


Голова Об’єднаного комітету начштабів США генерал Марком Міллі
Голова Об’єднаного комітету начштабів США генерал Марком Міллі

Росія проявила здатність та готовність проводити складні шкідливі операції у кіберпросторі проти захищеної інфраструктури США, як військової так і цивільної. Про це у письмових свідченнях, наданих Комітету Палати представників Конгресу США з питань асигнувань, заявив голова Об’єднаного комітету начштабів США генерал Марк Міллі.

Як повідомляється, Міноборони США претендує на річний бюджет у 715 мільярдів доларів у запиті на 2022 фінансовий рік.

Посадовець відзначив, що Росія зберігає значний ядерний арсенал для стримування та погроз США та їхнім союзниками. У свої свідченнях Міллі також вказав, що Росія все більше використовує нерегулярні військові формування та найманців-контрактників разом із військовиками для проведення агресивних операцій. Міллі назвав найбільш яскравим прикладом таких дій анексію Криму Росією та конфлікт на сході України.

Генерал Міллі також назвав дії Росії у Лівії та Сирії прикладом "відносної гнучкості, винахідливості та опортунізму" Росії.

Раніше, як повідомляється, Міллі заявив, що США, Росія та Китай перебувають у змаганні наддержав, а мир між великими державами після Другої світової війни перебуває під тиском.

У своїх письмових свідченнях Міллі також звернув увагу на те, що Росія провела випробування протисупутникової ракети наземного базування та прототипу орбітальної протисупутникової зброї, які загрожують ресурсам США у космосі.

Як повідомляла Українська служба "Голосу Америки", у середині червня у Женеві відбудеться зустріч президента США Байдена на Росії Путіна. У червні Байден здійснить свою першу закордонну поїздку на посаді президента до Європи на саміт "Групи семи" у Великій Британії й проведе переговори з лідерами ЄС і представниками НАТО в Брюсселі.

Дивіться також: На Олімпіаді має буде представлена низка нових видів спорту

На Олімпіаді має буде представлена низка нових видів спорту. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG