Спеціальні потреби

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на суму $550 млн


Фото: гацбиці Морської пихоти США  M777
Фото: гацбиці Морської пихоти США  M777

В Білому домі оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 550 мільйонів доларів. Про це заявив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

В новий пакет увійшли 75 тисяч снарядів до артилерії 155-мм калібру, а також додаткові ракети для ракетних систем підвищеної мобільності (HIMARS).

За словами Джона Кірбі, це вже сімнадцятий пакет військової допомоги Україні за програмою президентських повноважень, який надає адміністрація Байдена. Загалом з початку повномамасштабного вторгнення Росії США вже надали Україні зброї та спорядження на понад 8 мільярдів доларів, згідно з даними американського уряду.

В попередніх пакетах військової допомоги від США були надані також ракетні установки HIMARS. Наразі на полі бою в Україні вже є 16 таких американських установок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG