Спеціальні потреби

Внаслідок рецесії внутрішня міграція у США – найнижча за останніх 80 років


Внаслідок рецесії внутрішня міграція у США – найнижча за останніх 80 років
Внаслідок рецесії внутрішня міграція у США – найнижча за останніх 80 років

Стабільний приплив населення в американський «сонячний пояс» – південні штати, який десятиліттями сприяв швидкому зростанню їхньої економіки, припинився. Ця тенденція завдала відчутного удару по регіону. Натомість у інтенсивнішим стає розвиток північних штатів.

Подібна динаміка є черговим свідченням вибагливого характеру американської внутрішньої міграції. Вона йшла на спад з 80-их років, а зараз досягла найнижчого рівня з часів Великої депресії 30-их років.

Чистий приріст населення внаслідок переїзду американців з інших штатів в Аризону, Неваду і Флориду практично зник.

«Нинішня рецесія протверезила американців на рахунок міграції», – каже демограф з Університету Нью-Гемпшира Кеннет Джонсон.

Дослідник наводить такі дані. У пік економічного буму в 2006-му році чистий приплив населення до Невади склав більше 40 тисяч людей. Статистика за 2009-ий рік, навпаки, свідчить про відтік. Який становить чотири тисячі осіб. У Флориді суттєвий приплив жителів з інших штатів також змінився втратою населення.

Подібне сповільнення внутрішньої міграції стало несподіваним успіхом для північних штатів.

«Ми сподіваємося, що це – переломний момент», – каже демограф з Університету Массачусетсу Сьюзан Стрейт.

Массачусетс інвестує зараз великі кошти у хай-тек і біотехнології, а нові робочі місця приваблюють нових мешканців.

Між тим Аризона, де постійний приплив нових мешканців сильно сповільнився, також пристосовується до нової реальності. Штат інтенсивно розвиває експортну промисловість і сонячну енергетику.

«Не можна будувати економіку залежно від припливу населення», – каже демограф Айзек Ейнджел. Він переконаний, що колишніх висот внутрішня міграція в Америці вже не досягне ніколи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG