Спеціальні потреби

У Мексиці викрали вантажівку з радіоактивним матеріалом


Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що в Мексиці викрали вантажівку з небезпечним радіоактивним матеріалом.

У заяві МАГАТЕ, оприлюдненій у середу, зазначається, що влада Мексики повідомила, що вантажівка перевозила кобальт-60, який використовують для лікування раку, з лікарні в північному місті Тіхуана до центру для зберігання радіоактивних відходів. Вантажівку викрали озброєні люди на автозаправці в районі неподалік Мехіко.

МАГАТЕ запевнило, що кобальт-60 був «відповідно захищений» коли вантажівку викрали, проте додало, що в разі пошкодження захисного покриття, речовина може стати дуже небезпечною.

За повідомленням, мексиканська поліція шукає вантажівку, і МАГАТЕ зазначило, що запропонувало силам безпеки свою допомогу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG