Спеціальні потреби

Європейці почали менше використовувати Facebook


Кількість користувачів соціальної мережі Facebook в Європі скорочується другий квартал поспіль, свідчать квартальні дані компанії.

Ця спадна тенденція є важливою для компанії, адже Facebook має більше користувачів в Європі, ніж в США.

Після скандалу з витоком приватних даних Cambridge Analytica, Європа запровадила нові нормативні акти з захисту приватних даних.

Все, що вам потрібно знати про скандал з Facebook. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Facebook в рамках нових вимог захисту приватних даних змусив усіх користувачів перевірити налаштування приватності і, як видається, в результаті багато користувачів почали менше використовувати цю соціальну мережу, пише Business Insider.

Керівництво Facebook пообіцяло запровадити такі самі вимоги і в США. Це може спричинити зменшення кількості користувачів соціальною мережею в США, зазначає видання.

Наразі Facebook має 375 мільйонів активних користувачів в Європі (дані на місячній основі) і 242 мільйонів – в США.

Два мільйони користувачів перестають користуватись мережею в Європі щомісяця починаючи з першого кварталу і 4 мільйони полишили його на щоденній основі.

Кількість користувачів, які щомісяця активно користувались Facebook в Європі зменшилась з 377 мільйонів в першому кварталі до 375 мільйонів в другому кварталі. Кількість європейських користувачів, які щодня користувались Facebook зменшилась з 282 мільйонів в першому кварталі до 278 мільйонів в третьому.

Коли під час конференції в Європі минулого тижня, її спитали про те, чи підтримає вона запровадженні правил в США, еквівалентним європейським, директор Facebook з захисту приватних даних Ерін Еган відповіла ствердно. "Ми підтримуємо потужне та ефективне законодавство з захисту приватних даних в США та по всьому світові, - заявила Еган. – Ми визнаємо цінність захисту приватності".

Дивіться також: Діти у гелловінських костюмах завітали до Білого дому – за солодощами

Діти у геловінських костюмах завітали до Білого дому – за солодощами. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG