Спеціальні потреби

Екс-адвокат Трампа визнав вину, пішов на співпрацю зі слідством


Персональний багаторічний адвокат Дональда Трампа Майкл Коен визнав провину за п'ятьма звинуваченнями в ухилянні від сплати подактів, одному - у наданні неправдивої інформації банку, незаконному корпоративному внеску у виборчу кампанію і ще одному внеску на суму, що перевищує встановлені ліміти. Він може провести за ґратами до п'яти років і трьох місяців.

Коен також визнав перед суддею в окружному суді Сполучених Штатів в Манхеттені, що "за дорученням кандидата", маючи на увазі Дональда Трампа на той час, він організував виплати, що мали гарантувати мовчання двох жінок, зокрема порно-зірки Стормі Деніелс, які заявляли про сексуальні відносини з Дональдом Трампом.

Він сказав, що метою виплати був "вплив на вибори" 2016-го року у президенти США.

У липні стало відомо, що Коен записав розмову з Трампом за 2 місяці до президентських виборів у США, у ході якої нібито обговорювалась виплата Стормі у 130 000 долларів.

Сам президент США заявив у відповідь на окремі заяви Коена, що той може вдатись до вигадок, щоб вирішити проблеми, пов'язані з його (Коена) бізнесовою діяльністю, які жодним чином не стосуються Трампа.

Звинувачення щодо Коена стали наслідком роботи спеціального прокурора США Мюллера із розслідування російського втручання у вибори 2016-го року, яку президент США називає політично ангажованою і такою, що переслідує мету зашкодити його президентству.

Дивіться також: Microsoft повідомляє, що їм вдалося зупинити нову потенційну кібератаку на Сенат та аналітичні центри США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG