Спеціальні потреби

Угода з ЄС гарантована з новим президентом у 2015-му - заступник Кличка


Угода з ЄС буде у 2015 з новим президентом - Удар
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00

Угода з ЄС буде у 2015 з новим президентом - Удар

До саміту Східного Партнерства у Вільнюсі – усього два тижні
Українські політики отримали відстрочку до наступного вівторка. Щойно в Києві місія Кокса-Кваснєвського визначила новий дедлайн для вирішення питання Тимошенко, євроінтегратори розлетілися на Захід.

Заступника лідера партії УДАР зустрічаємо у Вашингтоні. Приїхав радитися з американськими експертами.

"Ми всі з вами спостерігаємо за тим, що влада робить все для того, щоб демонстративно зірвати підписання угоди, і при цьому влада зацікавлена у тому, щоби перекласти відповідальність за це на опозицію та на сам Європейський союз. Але ми маємо надію, що в нас все-таки є ще декілька днів для того, щоб зробити все для того, щоб угода була підписана", - заявив Віталій Ковальчук.

Зрив Асоціації зашкодить іміджу Януковича - Тарасюк
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00
Щоб угода була підписана, як варіант, парламентарі таки мають ухвалити закон про лікування ув’язнених за кордоном. Утім, це лише одна з можливих опцій – пояснюють експерти. Посприяти підписанню документу з Євросоюзом може і сама екс-прем’єрка, і президент.

«І в опозиції, і у влади є дуже сильні дзеркальні кроки, за яких Угода достеменно буде підписана. Якщо Тимошенко заявить про те, що підписуйте Угоду, незважаючи на факт її перебування в ув’язненні, – це має бути особиста заява лідера опозиції Юлії Тимошенко, – то Угода має шанси бути підписаною. Якщо президент, попри те, що парламент зайшов у глухий кут у питанні Тимошенко, все ж таки прийме рішення про її помилування, – і в цьому разі Угода також буде підписана. Тобто і у влади, і в опозиції є можливість Угоду підписати, це залежить тільки від їхньої політичної волі», - каже Костянтин Матвієнко, експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика».

Реалізується найгірший сценарій щодо Асоціації
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
З оприлюдненням своєї політичної волі ні президент, ні парламент, ні сама Тимошенко не квапитимуться – прогнозують політологи. Тож інтрига для європейських лідерів збережеться аж до вільнюського саміту.

"Сьогодні дати відповідь на це питання не може ніхто – ні президент Янукович, ні канцлер Меркель, ні президент Коморовський, ні інший глава європейської держави, тому що зараз відбувається якраз визначеність. І момент визначеності настане безпосередньо на саміті 28-29 числа", - каже Кость Бондаренко, директор Інституту української політики.

Якщо момент визначеності не настане наприкінці місяця – опозиція обіцяє нові дати – угоду про Асоціацію відкладуть на 2 роки.

Звільнення ЮВТ не вигідне ні владі, ні опозиції - Винничук
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:27 0:00
"Якщо ж угода не буде підписана у Вільнюсі, то, безумовно, ми гарантуємо, що угода про Асоціацію з ЄС буде підписана у 2015-му році, і підписана вже буде новим президентом України", - говорить Віталій Ковальчук з УДАР-у.

"На сьогодні, безумовно, найрейтинговішим кандидатом є Віталій Кличко", - додає Ковальчук.

Першопочатково підписати угоду про Асоціацію з Євросоюзом Україна планувала на саміті Східного Партнерства у Вільнюсі. До нього лишається – усього два тижні.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG