Спеціальні потреби

CША протистоятимуть Росії через її підтримку Талібану – глава Пентагону


Джим Маттіс, міністр оборони США
Джим Маттіс, міністр оборони США

США та НАТО протистоятимуть Росії через її підтримку Талібану, - про це заявив міністр оборони США Джим Маттіс, перебуваючи у понеділок в Афганістані.

«Так виглядає, що росіяни вирішили бути нашим стратегічним противником у багатьох напрямках. Рівень деталізації і рівень успіхів, якого вони досягають, ще не зрозумілі. Хай генерал розкаже про конкретні види зброї і все інше, але ширша, стратегічна картина, в напрямку якої ми рухаємось, це я б сказав, що ми взаємодіятимемо з Росією дипломатично. Це робитиметься там, де можливо», - зазначив глава Пентану під час неоголошеного візиту до Кабулу.

«Але ми змушені будемо протистояти Росії у тих питаннях, де їхні дії суперечитимуть міжнародному законодавству або, де не визнаватиметься суверенітет інших країн. Наприклад, будь-яка зброя, яка постачатиметься сюди з іншої країни буде порушенням міжнародного законодавства, якщо це не проходитиме через дозвіл уряду Афганістану для афганської армії», - додав Джим Маттіс.

Водночас головний командувач сил США та НАТО в Афганістані генерал Джон Ніколсон заявив, що американські війська продовжують отримувати повідомлення про те, що Росія забезпечує Талібан зброєю.

Заяви американського командування прозвучали після того, як таліби атакували велику військову базу в афганському місті Мазарі-Шариф. Загинуло понад 140 людей, переважно військовослужбовців афганської армії. Оглядачі вважають цей напад найсерйознішою атакою на військових з 2001 року.

Талібан взяв на себе відповідальність за скоєне. Представник терористичного угруповання заявив, що цей напад – це «послання всім ворожим солдатам, поліцейським, агентам розвідки і відповідним афганським установам, що цього року дії Талібану будуть брутальнішими і більш болісними для них».

Дивіться також: Феномен популярності Марін Ле Пен - відображає справжні настрої французької глибинки, містечка Геянж

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG