Спеціальні потреби

Трампа закликали скасувати зустріч з Дудою у Білому домі і відзначили, що той порівняв ЛГБТ спільноту з комунізмом


Президент Польщі Анджей Дуда в ООН
Президент Польщі Анджей Дуда в ООН

Конгресвуман-демократка Марсі Каптур закликала президента США Дональда Трампа скасувати заплановану на середу зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

У заяві Каптур, яка є спів-головою Конресової групи з питань Польщі (Congressional Poland Caucus), відзначається, що вона "особливо засуджує нещодавні коментарі Дуди, у яких той порівняв спільноту ЛГБТК з комунізмом.

"Це ображає самих його виборців та прихильників свободи повсюди, які десятиріччями боролись за те, щоб зняти іго комуністичних утисків зі своїх плечей!", - заявила конгресвуман.

Каптур також відзначила, що рішення Трампа запросити Дуду не дивує її, бо Трамп, мовляв, "прихильно ставиться до авторитарних лідерів та тих, хто підриває демократичні інститути".

Президент Польщі Дуда вже відвідував Білий дім із офіційними візитами.

Минулого року президент США Дональд Трамп відзначив у Twitter: "Зв'язки США-Польща найсильніші за весь час. Дякую за те, що ви зразковий союзник!"

Раніше цього місяця президет Польщі у передвиборчій промові назвав просування прав ЛГБТ "ідеологією", яка гірша за комунізм. Як повідомляє "Європейська Правда", ооворячи про покоління поляків, які боролися із комунізмом Дуда заявив, що "вони боролися не для того, щоб ми тепер прийняли, що прийде інша ідеологія, ще більш руйнівна для людини, ідеологія, яка під кліше поваги і терпимості приховує глибоку нетерпимість".

Організація з прав ЛГБТ ILGA-Europe називає Польщу найбільш гомофобською країною ЄС.

Дивіться також: Півтора мільйона біженців, три історії українців

Півтора мільйона біженців, три історії українців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:54 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG