Спеціальні потреби

Меннінґа засудили до 35 років в'язниці


Бредлі Меннінґ
Бредлі Меннінґ
Військовий суд США засудив рядового американської армії 25-річного Бредлі Меннінґа до 35 років позбавлення волі за передачу понад 700 тисяч секретних документів, відеозаписів і дипломатичних телеграм порталу WikiLeaks. Крім цього, суд вирішив звільнити Меннінґа «без почестей» з лав збройних сил США. Вирок оголосила у середі вранці військовий суддя полковник Деніс Лінд.

Меннінґ працював розвіданалітиком невисокого рангу в Багдаді, коли в 2010 році передав документи сайту WikiLeaks. У липні цього року його визнали винним за 20 пунктами звинувачення, в тому числі за шпигунство і крадіжку. З нього, однак, зняли найсерйозніше звинувачення - у наданні допомоги ворогам США. За цей злочин йому загрожувало довічне тюремне ув'язнення без права на дострокове звільнення.

Меннінґу загрожувало 90 років в'язниці, але в понеділок прокурори вимагали засудити його не менш ніж до 60 років. Захист наполягав на більш м'якому вироку, підкреслюючи, що молодий солдат діяв з добрими намірами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG