Спеціальні потреби

Спікер парламенту Малі склав президентську присягу


Лідер військової хунти вітає тимчасового президента Малі Діонкунду Траоре після складення ним президентської присяги
Лідер військової хунти вітає тимчасового президента Малі Діонкунду Траоре після складення ним президентської присяги

У четвер спікер парламенту Малі Діонкунда Траоре склав президентську присягу. Як тимчасовий президент країни, він має сорок днів для проведення нових президентських виборів.

Траоре зайняв президентську посаду в рамках угоди між Економічним співтовариством країн Західної Африки ECOWAS і збунтованими малійськими солдатами, які минулого місяця усунули від влади легітимного президента Амаду Тумані Туре.

З часу державного перевороту туарезькі повстанці, при допомозі ісламських екстремістів, встановили контроль над північним районом Малі і проголосили в ньому незалежну країну, яку названо Азавад.

ECOWAS обіцяло допомогти Малі у боротьбі з повстанцями.

Представник ECOWAS заявив Голосу Америки , що в четвер в Абіджані відбудеться екстрений саміт щодо безпеки в північному районі Малі.

Туарезькі повстанці, які називають себе Національним рухом за звільнення Азаваду, контролюють більшість північного району Малі, включно з містами Гао і Тімбукту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG