Спеціальні потреби

США продовжують добиватися справедливості у справі Магнітського


Державний департамент США оприлюднив заяву у зв'язку з 6-ю річницею смерті російського юриста в московському СІЗО.

У зв'язку з тим, що шість років тому, 16 листопада 2009 року, російський юрист Сергій Магнітський помер у московському слідчому ізоляторі, Державний департамент США оприлюднив спеціальну заяву.

Держдепартамент США зазначає, що Сергій Магнітський був «арештований після розкриття корупції серед російських чиновників, провів рік в слідчому ізоляторі до своєї смерті і був посмертно засуджений за злочини, які він сам виявив».

Обурення міжнародної громадськості викликало те, що, згідно з розслідуванням Ради з прав людини при президенті Росії, Магнітський був жорстоко побитий у в'язниці. Члени Ради сказали, що його смерть наступила в результаті побоїв і тортур поліції, наголошується в заяві.
Сполучені Штати відзначають, що річниця смерті Сергія Магнітського є нагадуванням про людську ціну несправедливості.

Річниця смерті Сергія Магнітського є нагадуванням про людську ціну несправедливості
Заява Державного департаменту США

«Відповідальні за його несправедливе тюремне ув’язнення і смерть, що стала результатом злочинних дій, залишаються вільними, незважаючи на широко розповсюджені й достовірні докази їхньої провини. Ми віддаємо шану Сергію Магнітському і тим, хто бореться з корупцією і працює над просуванням прав людини в Росії, незважаючи на залякування і переслідування з боку держави», - йдеться в заяві.

Держдепартамент заявив про намір надалі наполягати на правосудді у справі Магнітського, у тому числі через реалізацію механізмів, передбачених в однойменному законі, ухваленому Конгресом США в 2012 році.

«В пам'ять про Сергія Магнітського ми будемо продовжувати повністю підтримувати зусилля тих, хто прагне притягнути цих осіб до судової відповідальності, у тому числі шляхом здійснення Закону Сергія Магнітського», - наголошується в документі.

Дивіться також: Філарет у США попросив гуманітарну допомогу, бо українці віддають життя

Філарет у США попросив гуманітарну допомогу, бо українці віддають життя. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00

XS
SM
MD
LG