Спеціальні потреби

У Луценка день народження та річниця у СІЗО


У Луценка день народження та річниця у СІЗО
У Луценка день народження та річниця у СІЗО

Юрій Луценко відзначив свій день народження у Лук’янівському СІЗО. Наприкінці грудня колишнього міністра чекає ще одна дата – рік з дня арешту. Печерський столичний суд досі розглядає його справу та відмовляється замінювати арешт на інший запобіжний захід.

Прихильники Юрія Луценка зробили заарештованому сюрприз, розгорнувши в центрі Києва великий плакат з написом «Борітеся – поборете!». Сам Юрій Луценко просив не проводити у його день народження акцій під СІЗО, тому акцію провели на Майдані незалежності. До акції долучились депутати «Народної самооборони» Володимир Ар’єв, Юрій Гримчак, Олесь Доній та інші. Також серед тих, хто тримав плакат, були екс-полковники та майори.

За словами однопартійця Олеся Донія, Юрій Луценко став «показовою жертвою з метою помсти політичним опонентам», щоб налякати нову потенційну опозицію. Інша опозиційна партія «Батьківщина» зазначила у заяві, що якраз таких як Луценко і «боїться режим Януковича».

Стан здоров’я політика не є стабільним. Так, дружина Ірина Луценко у середу зазначила про чергове погіршення, постійні болі у екс-міністра, які не проходять навіть від знеболювальних. Державна пенітенціарна служба натомість не підтверджує інформації щодо погіршення стану екс-міністра.

Наразі по справі Юрія Луценка відбувається допит свідків з боку обвинувачення, суд уже допитав 46 свідків із 148 з боку обвинувачення. Під час останнього засідання екс-міністр зазначив, що жоден із свідків, яких вже допитали, не підтвердив у суді обвинувачення, висунуті проти Луценка. Також існують свідчення, в тому числі й відео журналістів телеканалу ТВі, того, що Генеральна прокуратура здійснює тиск на свідків з вимогою давати свідчення по протоколах. Про порушення на суді по справі Луценка неодноразово зазначали й міжнародні спостерігачі.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG