Спеціальні потреби

Катастрофічна пожежа у Лондоні з жертвами і запитаннями про безпеку багатоповерхівок


24-поверхова будівля має 120 квартир і там могли бути від 200 до 600 людей
24-поверхова будівля має 120 квартир і там могли бути від 200 до 600 людей

Понад добу лондонські пожежники долали величезну пожежу у багатоповерховому будинку, що спалахнув у ніч з 13 на 14 червня.

24-поверхова будівля у західній частині британської столиці стала смертельною пасткою для тих мешканців, які не встигли утекти, або яких не могли врятувати понад 200 пожежників.

Запитання без відповідей:
1.Скільки жертв?
2.Чому спалахнула пожежа?
3.Недавній ремонт зробив будинок небезпечним?
4.Чи спрацювала сигналізація?
5.Які наслідки порад на випадок вогню зачинятися у квартирі?

Опівдні поліція та пожежники підтвердили у середу, що є дані про принаймні 12 загиблих, але зауважували, що остаточна цифра буде більшою.

Поліція каже, що у будинку могли залишатися люди, доля яких не з’ясована.

У лікарнях перебували понад 70 потерпілих. Принаймні 20 з них - у критичному стані.

Вогонь швидко поширився з другого поверху вгору, і пожежники виявилися безсилі. Струмені води з пожежних машин досягали лише приблизно до половини висоти будівлі.

Територію довкола будівлі евакуювали, побоюючись, що вона може впасти.

У той час як місцева влада та церкви й громадські заклади надавали прихисток і допомогу евакуйованим мешканцям, почали лунати серйозні запитання щодо причин поширення вогню.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що асоціація мешканців раніше застерігала про небезпеку пожеж у будівлі та проблеми з системами гасіння та евакуації.

Зараз лунають припущення, що пластикове облицювання та пінопластова теплоізоляція стали причиною великих масштабів пожежі.

У телефонних дзвінках до місцевої радіостанції LBC мешканці будівлі дорікали, що в інструктажах на випадок пожежі в будівлі їм раніше радили не втікати, а зачинятися у квартирах і чекати на пожежників.

Згідно з повідомленнями, мешканців переконували, що вогнетривкі двері мали гарантувати їм захист від вогню принаймні на годину - час для порятунку і подолання вогню.

Але минула ніч показала, що такі багатоповерхові будівлі горять нестримно і стають смертельними пастками.

XS
SM
MD
LG