Спеціальні потреби

Світові лідери привітали Джо Байдена зі вступом на посаду президента США


Джо Байден складає присягу президента США
Джо Байден складає присягу президента США

Одразу по завершенні церемонії інавгурації 46-го президента США Джо Байдена світові лідери почали надсилати свої привітання.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн привітала Байдена у Гарріс у Twitter: "Дякую за надихаючу інавгураційну промову й пропозицію співпрацювати. Європа готова до свіжого старту".

Напередодні вступу на посаду Жозеп Боррель, верховний представник ЄС із закордонної політики, висловив надію, що Джо Байден поверне лідерство США у світі: "Це перша глобальна криза, в якій американського лідерства бракувало, і світу потрібне американське лідерство. Ми маємо розуміти, що цей світ набагато небезпечніший, і це потребує більшої єдності з нашого боку, і ми повинні бути готові діяти, коли потрібно, якщо треба, самостійно, і якщо можливо, разом".

"Американське лідерство - життєво необхідне у питаннях, які важливі для всіх нас, від кліматичних змін до COVID, і я з нетерпінням чекаю на роботу із президентом Байденом", - написав британський прем'єр Борис Джонсон.

Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади, написав в офіційному привітанні: "Канада та США мають найбільш унікальні відносини у світі, побудовані на відданості демократичним цінностям, спільним інтересам, сильним економічним і безпековим зв'язкам. Наші дві країни - більш ніж сусіди, ми близькі друзі, партнери й союзники".

"Президенте Байден, ви та я маємо теплу особисту дружбу, що триває багато десятиліть. Я чекаю на роботу з вами, щоб іще більше підсилити союзництво між США та Ізраїлем, продовжити розширювати мир між Ізраїлем та арабським світом та протистояти спільним викликам, головний з яких - загроза з боку Ірану", - сказав у своєму привітанні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

На момент виходу матеріалу офіційних привітань на сайті чи сторінках у соцмережах Офісу президента України не було, однак на особистих сторінках Володимира Зеленського в Twitter та Instagram було розміщено допис: "Спостерігаємо за інавгурацією нового Президента США у новому кабінеті на Банковій. Я буду радий привітати Джо Байдена у добре відомому йому Києві. Я переконаний, що наші відносини будуть посилені".

Свої привітання затвітили також індійський прем'єр Нарендра Моді, пакистанський прем'єр Імран Хан, японський прем'єр Йосіхіде Суґа, іспанський прем'єр Педро Санчес, італійський прем'єр Джузеппе Конте, португальський прем'єр Антоніу Кошта, канцлер Австрії Себастіан Курц, нідерландський прем'єр Марк Рютте, президент Чилі Себастьян Піньєра та інші.

Джо Байден склав присягу на посаді 46-го президента США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Дивіться також: ​Чи мають американці надію на об’єднання країни за нового президента?

Чи мають американці надію на об’єднання країни за нового президента? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG