Спеціальні потреби

Лівійські літаки завдають ударів антиурядовим повстанцям


Президент Саркозі вітає Гілларі Клінтон, яка прибула на наради до Парижа
Президент Саркозі вітає Гілларі Клінтон, яка прибула на наради до Парижа

Лівійські збройні сили завдають ударів позиціям повстанців у час, коли у Парижі зібралися представники провідних країн світу для обміркування відповіді на дії військ Муаммара Каддафі.

Після того, як минулого тижня Ліга арабських держав підтримала пропозицію про встановлення зони, забороненої для лівійських військових літаків, президент Франції Ніколя Саркозі, згідно з повідомленням, використає наради для чинення тиску для досягнення консенсусу на підтримку таких дій.

Державний секретар США Гілларі Клінтон приєднується до дискусії провідних восьми провідних індустріальних країн світу. Клінтон має також мати переговори з представниками лівійської опозиційної ради в Парижі.

Сполучені Штати беруть участь у плануванні заходів, пов’язаних із зоною, забороненою для лівійських літаків, але висловили сумнів щодо ефективності таких заходів і хочуть чіткого законного мандату перед тим, як вдатися до такого заходу.

Президент Саркозі заявив, що хоча Франція не підтримує військових заходів на суші, вона підтримує заборонену повітряну зону. Він також порушив можливість проведення повітряних ударів по деяких лівійських об’єктах, якщо війська Муаммара Каддафі атакуватимуть цивільне населення.

Виступаючи в понеділок по ББС, міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ, заявив, що міжнародна громадськість близька дроблення рішення про військове втручання у Лівію. Заборонена повітряна зона – це лише одна з головних пропозицій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG