Спеціальні потреби

У Лондоні відбувається конференція у справі Лівії


Державний секретар США Гілларі Клінтон прибуває на конференцію у справі Лівії.
Державний секретар США Гілларі Клінтон прибуває на конференцію у справі Лівії.

У Лондоні відбувається зустріч представників світової спільноти, на якій обговорюється питання можливого політичного майбутнього Лівії без Муаммара Каддафі при владі.

Міністри закордонних справ близько 40 країн беруть участь у сьогоднішній конференції, яка покликана для опрацювання плану щодо відходу від влади Каддафі. На нараду прибули представники низки арабських країн, як також Ліги арабських держав та Африканського союзу.

Державний секретар США Гілларі Клінтон, яка бере участь у лондонській конференції, зустрілася за лаштунками наради, з представником лівійської опозиції Махмудом Джібрілом.

Чільний член адміністрації Обами повідомив, що США незабаром відправлять до Лівії свого власного представника для розмов з лідерами повстанців. Він сказав, що американський дипломат Крис Стівенс відбуде до опорного пункту повстанців міста Бенгазі для встановлення кращих зв’язків з угрупованнями, які намагаються усунути Каддафі. Цей крок одначе не слід тлумачити як офіційне визнання Сполученими Штатами опозиції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG