Спеціальні потреби

Каддафі твердить, що він не може подати у відставку


Муаммар Каддафі звертається до своїх прихильників
Муаммар Каддафі звертається до своїх прихильників

Лівійський лідер Муаммар Каддафі знову відкидає вимоги, щоб він подав у відставку, кажучи, що має підтримку народу. Водночас віддані йому сили провели контрнаступ проти повстанських сил, які минулого місяця встановили контроль над східним регіоном країни.

У телевізійній промові до своїх прихильників у Триполі Каддафі заявив, що він не може подати у відставку, тому що не займає жодної політичної посади в системі, в якій вся влада належить народові. Він також повторив звинувачення, що за повстанням проти його 42-річного правління стоїть терористична організація аль-Кайда.

У середу війська Каддафі провели першу наступальну операцію проти контрольованих міст на сході країни, атакуючи нафтовий порт Брега і здійснюючи повітряні рейди на недалеке місто Адждабія. Очевидці кажуть, що війська Каддафі атакували Брегу перед світанком. Вони швидко захопили нафтові установки і аеродром. Повстанські бойовики кажуть, що пізніше вони відбили ці об’єкти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG