Спеціальні потреби

Мешканці Триполі залишаються в домах, побоюючись нападів


Муаммар Каддафі під час телевізійної промови
Муаммар Каддафі під час телевізійної промови

Очевидці у столиці Лівії кажуть, що багато вулиць Триполі безлюдні в середу, тому що мешканці бояться залишати свої доми. День раніше лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав своїх прихильників, щоб вони атакували антиурядових демонстрантів.

Очевидці сказали іноземним інформаційним агентствам, що озброєні прихильники Каддафі і найманці з інших африканських країн контролюють столицю, погрожуючи людям, які збираються групами, час до часу відкриваючи вогонь.

У першій телевізійній промові Каддафі з часу масових протестів проти його правління, які почалися минулого тижня, він обіцяв, що залишиться при владі і закликав прихильників, щоб вони виступали проти представників опозиції, яких він назвав «бандитами» і «терористами». Каддафі погрожував смертною карою кожному, хто підніме зброю проти Лівії або займатиметься шпигунством.

Проте є більше ознак того, що лівійський лідер втратив контроль над східною частиною країни на користь демонстрантів, яких підтримують військові частини, що перейшли на їх сторону. Очевидці у східних містах Бенгазі і Тобрук кажуть, що у вівторок їх вулиці були під контролем демонстрантів, які відзначали поразку сил Каддафі. Мешканці Бенгазі створили загони, які займаються збиранням зброї і охороною майна.

Тимчасом міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що є достовірні повідомлення, що в результаті тижневих заворушень у Лівії загинуло до 1000 людей. Він також підтвердив, що східна половина країни, відома як Киренаїка, вже не перебуває під контролем сил Каддафі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG