Спеціальні потреби

Заворушення в Лівії призвели до зростання цін на нафту


Заворушення в Лівії призвели до зростання цін на нафту
Заворушення в Лівії призвели до зростання цін на нафту

У п'ятницю світові ціни на нафту сягнули найвищої позначки за останні два роки. Це вже позначилося на роботі авіакомпаній, перевезеннях наземним та морським транспортом.

У результаті заворушень у Лівії експорт нафти впав і нафтотрейдери занепокоєнні щодо подальшого зростання цін на нафту через поширення протестів на інші нафтовидобувні країни в Північній Африці та на Близькому Сході.

До того ж позитивні новини щодо американської економіки означають підвищення попиту на нафту, яке спричиняє подальше зростання ціни. На торгах у Нью-Йорку нафта у п'ятницю коштувала 104 долари 64 центи.

Аналітики компанії "Standard & Poor's" кажуть, що зростання ціни на паливо особливо вдарить по авіаіндустрії, в якій ціна палива складає 40% усіх витрат. Доповідь «Standard & Poor's» повідомляє, що авіакомпанії скоротили кількість рейсів та знизили ціну на квітки, аби пристосуватися до майбутнього підвищення вартості перельотів.

У п'ятницю уряд Іспанії зменшив обмеження швидкості на автошляхах на 10 кілометрів, яка тепер становить 110 кілометрів. Цей захід має зменшити використання пального.

Насилля в Лівії також зачепило власників танкерів, які доставляють сиру нафту з цієї країни. Страхувальники у сфері морських перевезень додали Лівійські порти до пунктів призначення з високим ризиком, що робить імпорт нафти з цієї країни дорожчим.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG