Спеціальні потреби

Лівійські повстанці відбили проурядові сили, які наближалися до Місурати


Лівійський повстанець
Лівійський повстанець

Лівійські повстанці повідомляють про успішну бойову операцію в портовому місті Місурата, яке перебуває під облогою. Втім, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав уряд Лівії припинити свій наступ, і відкрити доступ працівникам гуманітарних організацій до страждаючого цивільного населення країни.

Речник повстанців, полковник Ахмед Бані, сказав, що внаслідок запеклих боїв, опозиційні сили відбили від Місурати лояльних до Муаммара Каддафі військовослужбовців. Їм також вдалося витіснити сили Каддафі від району навколо місцевого аеропорту.

Тим часом, генеральний секретар ООН закликав до негайного припинення вогню у Лівії. Виступаючи на прес-конференції у Женеві у середу, Пан Ґі Мун сказав, що він звернувся з таким закликом під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Лівії аль-Багдаді Алі аль-Махмуді.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG