Спеціальні потреби

Міжнародна амністія: сили Каддафі причетні до воєнних злочинів?


Після атаки на вулиці оточеної Місрати
Після атаки на вулиці оточеної Місрати

Правозахисна організація Міжнародна амністія заявила, що сили лівійського лідера Муаммара Каддафі, можливо, здійснили воєнні злочини в місті Місрата.

У п’ятницю організація оприлюднила звіт, у якому сказано, що війська Каддафі «незаконно» вбивали цивільних, неперебірливо застосовуючи важку артилерію, ракети, касетні бомби і снайперський вогонь.

Дослідниця Міжнародної амністії Донателла Ровера посилалася на те, що вона називала «безжалісними» атаками проти мешканців Місрати, в результаті яких загинули сотні людей.

З пов’язаних подій… Франція повідомила у п’ятницю про плани видворення 14 лівійських дипломатів. День раніше також Великобританія наказала двом лівійським посадовцям залишити країну.

Міністерство закордонних справ Франції заявило, що цих дипломатів, які підтримують Муаммара Каддафі, визнано «небажаними особами». За повідомленням міністерства, їм дано дві доби для виїзду з Франції.

Тимчасом Росія ще раз повторила свою опозицію до будь-якої операції на суші в Лівії. Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив у Москві, що міжнародна конференція з питань Лівії , яка відбулася в четвер, підриває авторитет Ради Безпеки ООН.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG