Спеціальні потреби

Клінтон: США підтримуватимуть місію НАТО в Лівії


Держсекретар США Гілларі Клінтон
Держсекретар США Гілларі Клінтон

Державний секретар Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати підтримуватимуть місію НАТО в Лівії до часу виконання завдання. У промові до міністрів закордонних справ країн альянсу в Берліні, Клінтон сказала у четвер, що важливим є те, щоб коаліція зберегла єдність у час, коли лівійський лідер перевіряє її рішучість.

Серед країн альянсу немає згоди щодо того, чи посилити кампанію повітряних ударів проти сил полковника Каддафі. Великобританія і Франція закликали союзників зробити більше для військової операції, тоді як Сполучені Штати намагаються обмежити свою роль в операції.

Лівійські повстанці намагаються втримати контроль над кількома містами, які їм вдалося відбити від урядових сил. У четвер повстанці заявили, що війська Каддафі обстріляли ракетами місто Місрата. Загинуло щонайменше дев’ятеро людей. Проте лівійський уряд звинувачено в тому, що він обстрілює цивільне населення цього портового міста.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG