Спеціальні потреби

Бомбардування лівійської території коаліційними силами триває


Бомбардування лівійської території коаліційними силами триває
Бомбардування лівійської території коаліційними силами триває

Вже шостий день поспіль сили міжнародної коаліції здійснюють авіаудари з метою забезпечення зони вільної від польотів над Лівією. Сьогодні надходять повідомлення про вибухи на схід від столиці Тріполі.

Міністр закордонних справ Франції сказав, що авіаудари скеровані на захист цивільного населення і на знищення лівійських військових об’єктів.

У середу, сили вірні полковнику Муаммару Каддафі поновили свій наступ на третє за кількістю населення лівійське місто Місрата після того як західна авіація тимчасово припинила урядові атаки низкою авіаналетів.

За повідомленям одного лікаря у Місраті, проурядові сили неперебірливо обстрілювали об’єкти, включно з єдиною у місті лікарнею і, що снайпери стріляли у цивільних з дахів. Одначе, заступник міністра закордонних справ Лівії Халід Каїм заявив, що жодних наземних операцій не проводиться у Місраті.

Вірні Каддафі сили продовжують свої наступи також на контрольовані повстанцями міста Зінтан та Адждабія.

Сили міжнародної коаліції розгорнули повітряну кампанію проти позицій лівійських військових сил у суботу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG