Спеціальні потреби

Сили міжнародної коаліції продовжують бомбардування лівійської території


Тріполі
Тріполі

Через кілька годин після того як лівійський лідер Муаммар Каддафі заявив, що переможе у боротьбі з повстанцями та міжнародними силами, у Тріполі було чути канонаду і в багатьох частинах столиці звучали вибухи.

У своєму першому за тиждень публічному виступі, полковник Каддафі сказав зібраним у його комплексі у Тріполі прихильникам, що країна готова до війни, чи вона буде затяжною чи короткотривалою.

Лівійське державне телебачення транслювало, як це було сказано, звернення Каддафі у прямому ефірі. Лівійський лідер засудив атаки сил міжнародної коаліції на його війська, називаючи операцію для забезпечення зони вільної від польотів над Лівією хрестоносною битвою проти ісламу.

У той час як коаліційні сили продовжували свою операцію, вірні Каддафі сили посилили свої атаки на контрольовані повстанцями міста Місрата та Зінтан.

Командир коаліційних військ американський адмірал Семюел Локлір сказав, що згідно з розвідувальними даними, сили Каддафі чинять напади на мирних жителів у Місраті, що є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН.

Президент Барак Обама вимагає, щоб проурядові сили відступили від Місрати та низки інших лівійських міст.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG