Спеціальні потреби

Каддафі: лівійці будуть боротися проти західних країн


Муаммар Каддафі виступає по державному телебаченню
Муаммар Каддафі виступає по державному телебаченню

Лівійський лідер Муаммар Каддафі заявив, що лівійці зі зброєю в руках будуть боротися проти західних країн, якщо вони встановлять над країною зону, заборонену для військових літаків. В інтерв’ю, яке в середу передало турецьке державне телебачення TRT, Каддафі сказав, що такий крок переконав би лівійців, що дійсним наміром західних країн є захоплення лівійської нафти.

Окремо від цієї заяви, у програмі державного телебачення Каддафі повторив своє твердження, що це іноземні агенти відповідальні за повстання проти його уряду.

Звертаючись до групи мешканців з міста Зентан, Каддафі звинуватив зовнішні елементи з Афганістану, Алжиру, Єгипту і палестинських територій у відповідальності за повстання.

Тимчасом у вівторок війська Каддафі вже п’ятий день поспіль атакували місто Ез-Завія. Це частина відновлених наступальних дій з метою відвоювати територію, яку раніше захопили повстанці. Очевидці кажуть, що місто, розташоване за 50 кілометрів на захід від столиці, було обстріляне важким мінометним вогнем.

У східній частині країни, більшість якої перебуває під контролем повстанських сил, лівійські літаки здійснили кілька повітряних ударів по антиурядових позиціях у районі портового міста Рас-Лануф.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG