Спеціальні потреби

Жінка-трансгендер стала кандидатом у губернатори штату Вермонт


Крістін Гелліквіст
Крістін Гелліквіст

Партійні вибори Демократичної партії виграла Крістін Гелліквіст

Крістін Гелліквіст стала першим кандидатом-трансгендером від однієї з двох провідних партій в США. Демократи Вермонта підтримали кандидатуру Гелліквіст на посаду губернатора.

"Сьогодні ми творимо історію", - сказала 62-річна Гелліквіст своїм прихильникам під час промови. "Для мене долучитись до цього історичного моменту", - цитує кандидатку The Guardian.

"Я тут через те, що трапилось в 2016 році, - сказала вона, - як кажуть фізики: "кожна дія породжує протидію". Я справді є реакцією на 2016 рік".

Гелліквіст буде змагатись проти кандидата від республіканців – Філа Скотта на виборах в листопаді. Скотта вважають фаворитом. Згідно до одного з нещодавніх опитувань, кандидат від республіканців має 61% підтримки і серед демократів Вермонта.

Шлях Гелліквіст до успіху був складний, пише видання. Це і десятиріччя внутрішньої боротьби стосовно того, чи сприйме її сім'я в якості Крістін, процес зміни статі, для якого знадобилось п'ять років, сумніви стосовно того, чи сприймуть зміни на роботі, де вона працює на керівній посаді. В дитячому віці Гелліквіст навіть мала протистояти спробі екзорцизму.

Цього року 43 кандидати-трансгендери балотувались на політичні посади на всіх рівнях у США.

Однак, пані Галліквіст стала першою особою-трансгендером, яка здобула підтримку провідної партії у балотуванні на посаду губернатора.

Дивіться також: Скандал у Білому домі – аудіозаписи розмов із президентом колишньої радниці

Скандал у Білому домі – аудіозаписи розмов із президентом колишньої радниці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG