Спеціальні потреби

Тимчасовий уряд Лівану очолить прем’єр-міністр Саад Гарірі


Президент Обама зустрічається у Білому домі зі Саадом Гарірі
Президент Обама зустрічається у Білому домі зі Саадом Гарірі

Президент Лівану Мішель Сулейман звернувся до прем’єр-міністра Саада Гарірі з проханням очолити тимчасовий уряд країни після краху у середу коаліційного кабінету. Гарірі залишиться на цій посаді до часу сформування нового уряду.

11 міністрів опозиційної «Гезболли» та їх союзників подали у відставку на знак протесту проти підтримуваного ООН розслідування обставин вбивства у 2005 році колишнього прем’єр-міністра Лівану Рафіка Гарірі.

Саад Гарірі є сином покійного прем’єр-міністра. Сьогодні він обговорює питання розпаду його уряду з президентом Франції Ніколя Саркозі у Парижі.

Міністри вийшли з уряду саме коли Саад Гарірі зустрічався у Вашингтоні з президентом Бараком Обамою. В оприлюдненій Білим домом заяві, президент Обама віддав належне Гарірі за його «лідерство і зусилля досягти миру, стабільності і консенсусу у Лівані в складних умовах».

Державний секретар Гілларі Клінтон заявила, що дії «Гезболли» є «прозорою спробою підірвати засади правосуддя і підважити суверенітет і незалежність Лівану».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG