Спеціальні потреби

Стрілянина в Лас-Вегасі: поліція з'ясовує мотиви злочинця


Стівен Педдок
Стівен Педдок

64-річний Стівен Педдок відкрив вогонь по відвідувачах музичного фестивалю, застреливши 59 осіб. Понад 520 отримали поранення



Поліція Лас-Вегаса продовжує спроби встановити мотиви найкривавішого в сучасній історії США інциденту з масовою стріляниною.

Нападник, 64-річний Стівен Педдок з міста Мескіт, штат Невада, відкрив вогонь з готельного номера на 32-му поверсі по 22 000 відвідувачів фестивалю кантрі-музики. Не менш 59 людей загинули; 527 отримали поранення.

«Він був хворою людиною, божевільним, з великою кількістю проблем, так що ми ведемо дуже серйозну перевірку, але мова йде про дуже і дуже хвору людину», - сказав президент Трамп у вівторок, розмірковуючи про нападника, який покінчив життя самогубством.

Президент високо оцінив дії правоохоронних органів та інших служб екстреного реагування: «Те, що відбувалося в Лас-Вегасі, багато в чому можна назвати дивом. Департамент поліції виконав неймовірну роботу». Президент додав, що питання про контроль над зброєю буде «з часом» винесено на обговорення.

Поліція знайшла в номері Педдок в готелі Mandalay Bay 23 одиниці вогнепальної зброї, а в одному з його будинків було знайдено ще 19.

«Ми перевіряємо всі наведення, щоб розібратися в його історії», - запевнив у понеділок заступник шерифа округу Кларк Тодд Фасуло.

Фасуло підкреслив, що, на думку влади, Педдок діяв сам, і що інших загроз для Лас-Вегаса не виявлено.

Раніше шериф Джозеф Ломбардо заявив: «На даний момент я не можу проникнути в мозок психопата».

Дивіться також: У Лас-Вегасі сталася найкривавіша стрілянина в сучасній історії Сполучених Штатів

У Лас-Вегасі сталася найкривавіша стрілянина в сучасній історії Сполучених Штатів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG