Спеціальні потреби

Конфлікт в Україні впливає на єврозону лише частково - ІМФ


Геополітичні чвари гальмують економіку усієї Європи - МВФ
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Геополітичні чвари гальмують економіку усієї Європи - МВФ

Міністри закордонних справ та головні банкіри 188 країн світу з'їжджаються у Вашингтон для участі у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Цього року, головним питанням на порядку денному є уповільнення зростання світової економіки. Однією з причин гальмування, зокрема у Європі, є геополітичні ризики, викликані агресією Росії, заявила у четвер директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард:

«Ми знизили прогноз росту світової економіки у 2014-15 роках до 3.3 і 3.8 (десятих відсотка) відповідно. Серед розвинених країн, найшвидше відновлюються США та Великобританія. У країнах, що розвиваються, дещо сповільнив ріст Китай, краще ніж ми очікували виглядає Індія і відверто серйозне гальмування спостерігається в Бразилії та Росії.

«У Єврозоні ми передбачаємо наступного року лише невелике зростання, близько одного відсотка. Таке сповільнення, частково, я підкреслюю лише частково, пояснюється геополітичними ризиками у цій частині світу, зокрема в Україні», - заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG