Спеціальні потреби

Ринок праці США продовжує міцніти


У липні ринок праці США збільшився на 215 тисяч робочих місць. Хоча це менше ніж у червні, рівень безробіття не змінився і тримається на позначці 5.3%. Найбільше місць праці було створено у сфері роздрібної торгівлі, бізнес послуг та охороні здоров’я.

За оцінками експертів, це означає продовження підвищення середньої заробітної плати, адже зростає конкуренція за працівників. У липні, середня зарплата зросла до $24.99 на годину, на п’ять центів більше порівняно з червнем цього року і на 2.1% більше ніж у липні 2014-го.

Якщо ринок праці міцнітиме й надалі, експерти прогнозують, що Центральний банк США може підвищити процентну ставку на позички які надає банкам.

Якщо це станеться, це буде перше підвищення за понад шість з половиною років. Нульова процентна ставка, головний механізм за допомогою якого Центральний Банк США виводив економіку країни з економічної кризи. У розпал кризи, у 2010 році рівень безробіття досягав майже 10%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG