Спеціальні потреби

День праці у США – минуле і сьогоднішнє робітничого свята


Перший понеділок вересня – це свято День праці, коли вшановується всіх трудящих. Якщо в минулому це було свято лише тих робітників, які належали до профспілок, то тепер це день усіх працюючих, а також нагода для сімейних зустрічей і неофіційний кінець літа.

Перший понеділок вересня у США став офіційним святом День праці у 1894 році. У той час в індустріальних центрах країни заводські робітники влаштовували великі паради.

У зв’язку з розвитком технології і глобалізацією економіки профспілковий рух серед американських робітників значно зменшився. Багато пільг, за які колись боролися профспілки, такі як п’ятиденний робочий тиждень, медичне страхування і відпустка, стали невід’ємною частиною місця праці.

Проте багато американських корпорацій виступають проти членства робітників у профспілках. У наші дні до профспілок належить лише кожен восьмий працівник, тоді як 30 років тому це число було удвічі більшим. Багато членів профспілок тепер працюють у місцевих, штатних і федеральних органах влади, а не на заводах, де розпочався профспілковий рух.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG